Aanpassingen 2023

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  Recente aanpassingen >

Aanpassingen 2023

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

 

23.4  12 september 2023

 

 

SMS afleverstatus

 

Het is vanaf nu in Regelneef te zien of een verzonden SMS ook afgeleverd is volgens de provider.

 

In Bestand->SMS archief zijn hiervoor twee kolommen toegevoegd, voor de huidige afleverstatus en de datum en tijd van die status.

 

2023-07-30_13-35-17

 

Door te dubbelklikken op de regel wordt een detailscherm getoond waar de extra informatie over de status (of eventuele foutmeldingen) getoond wordt. Deze gegevens zijn Engelstalig en zijn exact gelijk aan wat er bij de SMS dienst bekend is.

 

Doorgaans zal een veranderde status binnen 30 seconden beschikbaar zijn binnen Regelneef. Daarom is ook een knop beschikbaar om de lijst te verversen zodat de eventuele veranderde statussen zichtbaar worden.

 

We raden aan deze gegevens regelmatig te bekijken. Met deze informatie weet u niet alleen meer over de aflevering, maar ook of bijvoorbeeld een nummer niet (meer) klopt. In dat geval is het waarschijnlijk nodig om het SMS nummer van de betreffende persoon aan te passen.

 

SMS status wordt ook weergegeven in de tab Contacten bij een uitzendkracht; achter elk SMS bericht staat de afleverstatus.

 

Deze status wordt alleen zichtbaar voor berichten die via Regelneef versie 23.3.2 of nieuwer verzonden zijn.

 

 

Dagplanning overzicht - verbeterde popup

Wanneer de muis boven een dag-cel gehouden wordt in het dagplanning overzicht wordt een popup getoond met informatie van die dag. Deze is verbeterd:

De status wordt expliciet vermeld ('Gepland', 'Niet gepland' of 'Buiten plaatsingsperiode')

Wanneer de betreffende uitzendkracht wel actief is bij een andere plaatsing, wordt dit nu vermeld in de popup.

 

Regelneef app - plaatsingen invoeren en muteren

Invoeren of wijzigen van een plaatsing is mogelijk gemaakt, vanuit de plaatsingen van een uitzendkracht, of vanuit de planlijst.

Voor het invoeren en wijzigingen worden alleen de belangrijkste velden van een plaatsing ondersteund.

 

Diversen

De maximale breedte van de achternaam is verbreed van 25 naar 35 posities.

Postcodeveld bij uitzendkracht is verbreed naar 8 posities, ter ondersteuning van bijvoorbeeld Portugese postcodes.

Bij planlijst absenties zijn kolommen toegevoegd: roepnaam en achternaam.

In planlijst auto's is de kolom Brandstof beschikbaar gemaakt.

In het scherm Nieuwe acties wordt voortaan bij een uitzendkracht ook het personeelsnummer getoond.

 

 

23.3  19 juni 2023

 

Dagplanning overzicht van acht weken

 

De Planlijst uitzendkrachten is uitgebreid met een extra tabblad: Dagplanning overzicht.

Deze geeft een visuele weergave van de (dag)planning van acht weken voor alle plaatsingen in de geselecteerde periode.

 

dagplanning_overzicht

 

Dagplanning

Voor alle duidelijkheid: de dagplanning is het systeem van Regelneef om, binnen een plaatsingsperiode, afzonderlijke dagen aan of uit te zetten. Standaard staan alle dagen in een plaatsingsperiode aan, maar het is desgewenst per dag aan te passen.
 

De dagplanning werkt ook door in de werkbrieven. Wanneer dagen uitgezet worden via de dagplanning (of via een plaatsingsschema) dan kunnen er op die dagen geen uren ingevoerd worden in de werkbrieven.
 

 

Weergave

Wanneer een dag gepland is, wordt dat getoond met een grijs blokje. Dit is vergelijkbaar met de 'P' die elders in het systeem wordt gebruikt.

Absenties wordt aangegeven met een rood hoekje.
Absenties zijn vastgelegd bij de uitzendkracht zelf (tabblad Absenties), en staan in principe los van de dagplanning.

oEen rood hoekje bij een ingeplande dag geeft dan dus aan dat er bijvoorbeeld eventueel ziekte-uren in de werkbrief moeten worden vastgelegd.

oIndien iemand een aantal dagen absent is door bijvoorbeeld vakantie, dan is het het duidelijkst om die dagen in de dagplanning ook uit te schakelen. Dit gebeurt niet automatisch.

De muiscursor geeft bij ieder dagcel informatie over de datum, uitzendkracht, klant en de eventuele absentie.

Onderaan elke dag wordt het totaal aantal ingeplande personen getoond. Zet bijvoorbeeld een filter op de klantnaam om zo de geplande bezetting voor die klant, gedurende acht weken in te zien.

 

Muteren

De dagplanning is per dag simpel aan of uit te zetten door erop te dubbelklikken

Er kunnen ook meerdere dagcellen worden gemarkeerd. Dit kan één blok zijn, maar ook afzonderlijke cellen, gemarkeerd door gebruik van ctrl toets in combinatie met muis-klikken of slepen.

De meerdere dagcellen zijn in één keer aan of uit te zetten met de gelijknamige knoppen aan de rechterkant.

De achterliggende plaatsingen zijn met een knop op te vragen en te muteren.

Er kan ook een absentie worden ingevoerd, desgewenst voor meerdere personen tegelijk.

 

Plaatsingsschema

Het is nu ook mogelijk om een plaatsingsschema per plaatsing in te stellen, voor het geval er volgens een vast herhalend schema gewerkt wordt van aantal weken werken / aantal weken vrij.
Deze instelling zorgt er dan voor dat automatisch de dagplanning voor de gehele plaatsingsduur wordt ingevuld op basis van het schema.

 

Om een plaatsingsschema toe te passen:

Markeer één of meerdere plaatsingen, op de datum dat deze een schema moeten starten.

Druk op de knop Schema, kies één van de schema's uit de lijst en druk op Nu toepassen.

De aangepaste dagplanning wordt dan direct zichtbaar bij de betreffende plaatsingen.

Het blijft mogelijk om in deze plaatsingen vervolgens handmatig dagen aan of uit te zetten, ook al wijkt dat af van het schema. Zulke mutaties zullen alleen worden overschreven wanneer er opnieuw een schema wordt toegekend.
 

Het plaatsingsschema en de plaatsingsschema-startdatum kunnen zichtbaar gemaakt worden als kolommen via de lijstdefinities.

Een plaatsingsschema wordt beëindigd wanneer een plaatsing wordt beëindigd. Krijgt een uitzendkracht een nieuwe plaatsing dan moet een nieuw plaatsingsschema worden ingevoerd.

 
 

Importeren van meerdere functies

Bij importeren van uitzendkrachten is het nu mogelijk om per persoon meerdere functies in te lezen, in plaats van één.

In de Excel en CSV import kunnen maximaal vijf functies worden aangeboden: naast de kolom 'Functie' worden ook kolommen 'Functie2' tot en met 'Functie5' herkend.

Ook de XML import is hiervoor aangepast. Dit formaat ondersteunt nu een onbeperkt aantal functies.
De Regelneef XML export exporteert vanaf nu ook alle functies van een uitzendkracht.

 

 

Selecteren van inkooptarief van uitlener in plaatsing

Indien er sprake is van een uitlener (een van derden ingeleende uitzendkracht of een ZZP’er) bij een plaatsing, is het nu ook mogelijk om het inkooptarief te selecteren uit de vastgelegde tarievenlijst van de betreffende uitlener.

 

Hiervoor wordt dan een knop weergegeven rechts naast het veld Inkooptarief. Er verschijnt dan een keuzescherm met de tarieven die vastgelegd zijn bij de uitlener, waarbij ook voor de duidelijkheid ook nog wordt vermeld voor welke uitzendkracht medewerker en functie / discipline het is.

 

Wanneer er meerdere plaatsingen tegelijk gemuteerd worden, is er voor dit veld de optie 'Per regel' beschikbaar. Indien dit aangevinkt wordt, kunnen de bedragen in de betreffende kolom per regel worden ingevuld. Ook daar wordt nu - wanneer het om een plaatsing met uitlener gaat - een keuzeknopje getoond.

 

Diversen

De signalering bevat nu een type '52 weken gewerkt'. Deze werkt alleen bij een ABU CAO en uiteraard alleen wanneer de gewerkte uren via urenbrieven in Regelneef staan.

Datum / kalender gerelateerde elementen werden niet altijd vertaald in de Engelse versie. Dit is verholpen.

 

 

23.2  24 maart 2023

 

Mutatie-logboek uitzendkrachten

Met deze nieuwe optie in het menu Uitzendkrachten is een overzicht beschikbaar van de geregistreerde mutaties van alle uitzendkrachten. Standaard worden alle mutaties van de afgelopen 7 dagen getoond, maar deze periode is aan te passen.

Met behulp van de zoekregel en de filter-opties kan er per kolom op details gezocht worden in het resultaat.

 

Freepack koppeling met de Regelneef Transporter

De koppelingsmogelijkheden van Freepack zijn gebaseerd op het in- en exporteren van bestanden. Dit kan foutgevoelig zijn, onder andere door de diverse handmatige handelingen. Dit geldt zeker wanneer de online versie van Freepack gebruikt wordt.

De Regelneef Transporter is gemaakt om dit deze handelingen simpeler en zo minder foutgevoelig te maken.

 

Het is nu beschikbaar in alle export- en importschermen van Regelneef die al ondersteuning hadden voor Freepack.

Zie de Regelneef Transporter documentatie over de werking en hoe het in gebruik kan worden genomen.

 

Freepack / klantvelden

Het formaat voor exporteren van klanten naar Freepack debiteuren (menu 146) is aangepast naar formaat 5 (vaste indeling / extra lengte).

Als u deze optie gebruikt is het van belang om dit eenmalig in Freepack vast te leggen bij de constanten in het betreffende menu.

Het kan zijn dat, bewust of onbewust, in uw database een instelling actief was om bepaalde klant-velden minder breed te maken t.b.v. de compatibiliteit met Freepack. Deze instelling wordt nu niet meer gebruikt, waardoor bijvoorbeeld de maximale breedte van de klantnaam van 30 naar 50 gaat.

 

Dagplanning

Achteraf ingevoerde plaatsing:
Bij het achteraf invullen van een plaatsing wordt voortaan de dagplanning ook altijd gevuld voor alle dagen tussen de startdatum en de huidige week.
Tot nu toe liet Regelneef de dagplanning van de in het verleden liggende weken leeg, wat soms verwarrend kon zijn.

Zichtbaarheid werktijden en uren:
Naast de bekende 'P' kunnen in de dagplanning ook werktijden en geplande uren worden vastgelegd. Meestal worden die tijden en uren niet gebruikt, wat instelbaar is in de instellingen. Bij het openen van de dagplanning werden desondanks wel de kolommen voor de tijden en uren getoond, ook als dit niet ingesteld was. De oorzaak hiervan is verholpen.
Het openen van de dagplanning zal hierdoor nu vaker een rustiger beeld geven (alleen de 'P's).

 

Regelneef app

De app heeft nu ook een planlijst uitzendkrachten. Zie hiervoor de knop onder Uitzendkrachten in het hoofdmenu.

 

Scheidingsteken voor duizendtallen bij samenvoegen naar Word

Bedragen worden standaard geformatteerd met twee decimalen, met een komma als decimaal-teken. Bij grotere bedragen kan het wenselijk zijn om een punt te hebben tussen de duizendtallen. Dit is nu mogelijk gemaakt.

De formattering in een layout is zichtbaar te maken in Word met de toets Ctrl-F9, waarna het ook aan te passen is. Bijvoorbeeld hier de standaard formattering, en daaronder een aangepaste formattering voor duizendtallen.
MERGEFIELD werkbrief_omzet \# 0.00 \* MERGEFORMAT (resultaat is 1234,56)
MERGEFIELD werkbrief_omzet \# #,##0.00 \* MERGEFORMAT (resultaat is 1.234,56)

 

Interne verbeteringen

De broncode van het systeem ondersteunde altijd ook nog de niet-cloud versie van Regelneef. Door deze mix van oude en nieuwe technieken ontstaat complexiteit. Die is nu opgelost door de code voor de niet-cloud versie voortaan apart te zetten en te 'bevriezen' voor incidenteel onderhoud.

Code die niet betrekking heeft op de cloud versie kon hierdoor worden opgeruimd en gereorganiseerd. De verdere ontwikkelingen van Regelneef is daarmee volledig gericht op de cloud-versie. De onderhoudbaarheid is hiermee sterk verbeterd wat zal zorgen voor nog meer veiligheid, stabiliteit en performance.

 

Diversen

Bij Exporteren van uitzendkracht, plaatsing en werkbrieven wordt nu ook de filiaalnaam vermeld in het actiescherm.

Het verzenden van ondertekeningsverzoeken is intern aangepast om het sneller te maken en incidentele verzendproblemen op te lossen.

Bij gebruik van een groot aantal verschillende certificaten (honderden) werd een grens bereikt waardoor fouten konden optreden. Het certificaatsysteem is nu intern herschreven om hier wel correct mee om te gaan.

Engelse versie: in het detailscherm van een gebruikersniveau worden nu alle programma onderdelen in het Engels vermeld.

Bij diverse documenten is een veld Kenmerken van de uitzendkracht toegevoegd.

Bij financiële documenten is het KVK nummer van de klant beschikbaar gemaakt.

De FTP upload van aanvragen is qua werking en instellingen herzien (bestaande instellingen zijn reeds gemigreerd).

 

 

 

 

23.1  15 december 2022

 

Dagplanning

 

De dagplanning is het systeem van Regelneef om met dag-specifieke informatie te werken binnen de plaatsingsperiode. De dagplanning van een groep mensen kan vanuit de planlijst worden geopend met de gelijknamige knop. Ook is de dagplanning zichtbaar als tabblad in het detailscherm van een plaatsing. De dagplanning wordt ook getoond onderaan het planbord uitzendkrachten.

Er zijn diverse verbeteringen doorgevoerd rond dit systeem:

 

Periode / dagplanning selectie in planlijst uitzendkrachten

De periode-selectie in de planlijst bepaalt de selectie van de tonen plaatsingen. Daarnaast is er de dagplanning-selectie, waarmee de week wordt bepaald voor het weergeven van de planning per dag ('P' per dag).
Voortaan zal de dagplanning-selectie rood kleuren wanneer die week niet matcht met de geselecteerde periode. Zo is het duidelijk wanneer per ongeluk bijvoorbeeld de plaatsingen van vorige week gevraagd worden, maar de dagplanning van de huidige week.

 

planlijst_dagplanning_kleur

 

Efficiënter verwerken van mutaties in dagplanning

Mutaties in de dagplanning worden nu sneller gevalideerd en opgeslagen, omdat het slimmer bijhoudt voor welke plaatsingen er mutaties zijn.

Dat is nu ook duidelijk te zien: de naam van de uitzendkracht wordt vet weergegeven als er wijzigingen zijn.

Dit levert grote snelheidswinst op wanneer meerdere dagplanningen worden geopend (bijvoorbeeld vanuit het planbord) en slechts enkele worden gewijzigd.

Bij het sluiten van het scherm voor dagplanning geeft Regelneef nu een waarschuwing als u vergeet de wijzigingen op te slaan.

 

Ook kleur-indicatoren voor niet geplande dagen

In de dagplanning wordt voortaan de indicatie Elders gepland (oranje) getoond voor alle zichtbare dagen, in plaats van alleen de geplande dagen.

Onderaan het planbord uitzendkrachten worden de indicatoren voor Absentie (rood) en Elders gepland (oranje) nu ook getoond voor de ongeplande records die zichtbaar worden bij gebruik van het vinkje 'Inclusief ongeplande plaatsingen op deze dag'.

 

 

Overig

Actuele status-informatie in inlogscherm

Het komt gelukkig zelden voor; maar in het geval dat er bijvoorbeeld een algemene storing is waardoor inloggen tijdelijk niet mogelijk is, dan is het prettig om te weten dat het een bekende storing is waarvan we op de hoogte zijn.

Regelneef heeft nu die mogelijkheid ingebouwd; als er dergelijke belangrijke actuele informatie is zal het inlogscherm automatisch vergroten en de informatie getoond worden, in de juiste taal.

 

KvK check / registraties met einddatum

Wanneer een KvK nummer wel gevonden kon worden, maar inmiddels een einddatum heeft en dus feitelijk niet meer actief is, dan wordt dit nu voor de duidelijkheid in rode letters getoond.

 

Bulk download archief

Bij Onderhoud->Instellingen is op de tab Archief een optie beschikbaar gemaakt om een bulk download te maken van alle Regelneef archieven. Dit biedt de mogelijkheid om in één keer een download te starten van alle archiefmappen van alle uitzendkrachten. Naast uitzendkrachten is het uiteraard ook mogelijk voor alle andere onderdelen waar het archief beschikbaar is, zoals klanten, auto's etc.

 

Diversen

Bij het aanpassen van de begin-of einddatum van een bestaande plaatsing wordt nu gecontroleerd of er geen bestaande werkbrieven buiten de nieuwe periode vallen. Als dit zo is wordt dit gemeld en de wijziging niet geaccepteerd.

Bij exporteren van een uitzendkracht naar xml formaat wordt voortaan de naam van de persoon gebruikt als voorgestelde bestandsnaam.

De beschikbare kolommen onderaan Planbord accommodaties en Planbord auto's zijn gelijkgetrokken met de betreffende planlijsten. Hierdoor zijn er bij Planbord accommodaties elf kolommen bijgekomen, en bij Planbord auto's één. Voortaan zullen nieuwe beschikbare kolommen in een planlijst ook altijd in de planborden beschikbaar komen.

Ondertekeningsverzoek: voor het verzenden doet Regelneef alvast een extra check of er een geldig e-mail adres is gebruikt. Deze check is qua werking verbeterd om bepaalde e-mail adressen toch te accepteren.

Importeren uitzendkrachten: wanneer een certificaat niet herkend wordt en de certificatentabel direct aangepast wordt om dat te verhelpen, werd dat nog niet direct zichtbaar bij het opnieuw valideren. Dit is nu opgelost.

In de werkbrief is de kolom 'Loon totaal' twee kolommen naar rechts verschoven. Dit is alleen van toepassing wanneer ook gefactureerde uren en omzet vastgelegd wordt.

Bij muteren of invoeren van meerdere records tegelijk, bij bijvoorbeeld plaatsingen of accommodatiegebruik, werden soms niet alle geselecteerde records getoond in het detailscherm. Dit verversingsprobleem is opgelost.

Een wijziging in de naam van een CAO werkte niet altijd door naar de klanten die daarnaar verwijzen. Dit is verholpen.

Een wijziging in de naam van een kenmerk werkte niet altijd door naar de uitzendkrachten die daarnaar verwijzen. Dit is verholpen.