Aanpassingen 2022

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  Recente aanpassingen >

Aanpassingen 2022

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

 

22.3.1  19 september 2022

 

Wijzigen / opslaan van een samengevoegd document in Word

Na het samenvoegen van een document kan het gemaakte document direct worden geopend. Indien dat bestand via Word ergens anders bewaard dient te worden, kon tot nu toe 'Opslaan' worden gebruikt, wat automatisch 'Opslaan als' startte. Vanaf nu werkt dat iets anders; op een meer normale manier. Opslaan in Word bewaart de wijzigingen gewoon in het bestand op de tijdelijke Regelneef locatie. Indien het bestand ergens anders bewaard moet worden, moet 'Opslaan als' in Word (toets F12) gebruikt worden.

 

Indien een document alleen geprint hoeft te worden verandert er niets aan de werkwijze.

 

Achtergrond:

Tot nu toe maakte Regelneef zo'n bestand (op een tijdelijke locatie) aan met een 'read-only' indicator. Hiermee was het bestand wel gewoon te wijzigen in Word, maar bij het opslaan krijg je dan automatisch een 'Opslaan als' scherm.

De werking van Word is in de nieuwste versie van Office helaas anders geworden: zo'n 'read-only' bestand is daar echt niet meer te muteren. Daarom maakt Regelneef voortaan geen 'read-only' bestanden meer aan bij het samenvoegen. Dit zorgt er voor dat een gegenereerd bestand in alle gevallen gewoon direct te wijzigen is.

 

 

22.3  06 september 2022

 

KvK nummer check

De optie om een KvK te controleren door een pagina hiervoor te openen bij de KvK website is niet meer mogelijk, omdat de deze functionaliteit niet meer aangeboden wordt door de KvK. Daarom hebben we nu een interne 'realtime' koppeling met de KvK data gerealiseerd. In Regelneef kan nu een KvK nummer worden gecontroleerd door op Check te drukken. Er verschijnt dan een samenvatting van de belangrijkste gegevens, nadat het nummer gevonden is bij de KvK.

 

Zoeken op relatiebeheerder uitzendkracht

In Overzicht uitzendkrachten is het nu mogelijk om ook te selecteren op één of meerdere relatiebeheerders.

 

Performanceverbetering in planbord uitzendkracht

In dit planbord kan linksonder direct per plaatsing de dagplanning aan- of uitgezet worden door op de betreffende kolom te klikken (om zo de 'P' uit of aan te zetten). Dit werkt direct de totalen in het bovengedeelte bij.

Deze functie werkt nu efficiënter en daardoor veel sneller.

 

Signalering bruikleengoed verbeterd

Wanneer de geldigheidsdatum van een bruikleengoed in zicht komt via de signalering, is het handig om direct daarbij te kunnen zien of het goed is uitgegeven, en zo ja, aan wie. Daarom wordt vanaf nu een naam van de uitzendkracht erbij getoond wanneer het goed in gebruik is.

 

Kolom 'Laatste SMS'

In de planlijst/planbod uitzendkrachten is een kolom beschikbaar gemaakt met de datum en tijd van de laatst verstuurde SMS naar de uitzendkracht.

 

Maximale geldigheidsdatum van een ID document

De maximale geldigheidsdatum van een ID document ondersteund nu ook een datum tussen 2070 en 2099. Deze hoge datums kunnen soms voor komen op ID documenten uit bepaalde landen, wanneer men een hogere leeftijd heeft.

 

Diversen

De controle op de geldigheid van het tankbedrag is aangepast nu de prijs sterk gestegen is.

 

 

22.2  07 april 2022

 

Relatiebeheerder bij uitzendkracht

Bij een uitzendkracht kan vanaf nu worden vastgelegd wie de relatiebeheerder is. Het veld staat onder Kenmerken, en is dus altijd zichtbaar in het detailscherm. Om de relatiebeheerder in één keer voor meerdere uitzendkrachten in te vullen of te wijzigen kan multi-wijzigen worden gebruikt.

Het nieuwe veld is op vele lijsten beschikbaar gemaakt als kolom en als samenvoeg-veld in documenten.

 

Opnieuw inloggen na verlopen sessie

Als een inlogsessie lang duurt, bijvoorbeeld door Regelneef niet af te sluiten aan het eind van de dag, zal automatisch de sessie op een bepaald moment eindigen. Vanaf dat moment heeft Regelneef geen verbinding meer met de servers.

Om dat duidelijk te laten zien zal Regelneef voortaan een melding tonen dat de sessie verlopen is. Daarbij wordt de mogelijkheid gegeven om de sessie te hervatten door opnieuw het wachtwoord in te geven, of het programma te sluiten.

 

Werkbrief: berekening van looncomponenten en totaal loon

Bij de looncomponenten in werkbrief worden nu de bedragen voor het loon en de factuur automatisch berekend en opgeteld. Deze totaalbedragen zijn ook als kolom beschikbaar in de lijsten waar werkbrieven zichtbaar zijn, en de werkbriefdocumenten.

In een werkbrief is nu een extra kolom 'Loon totaal' te zien waarin automatisch de optelling getoond wordt van de declarabele uren x het uurloon. Dit nieuwe veld kan zichtbaar gemaakt worden in de lijsten van Planlijst uitzendkrachten - Werkbrieven en Overzicht werkbrieven.

 

Onderhoud schermlijsten: verslepen mogelijk

Bij het aanpassen of opbouwen van een schermlijst kan de volgorde van de gekozen kolommen nu makkelijker en sneller worden aangepast door ze verticaal te verslepen.

 

 

CAO bestanden

De CAO tabel is uitgebreid met het kunnen bewaren van allerlei bestanden, op de gebruikelijke manier via Regelneef archief (of extern archief). Ook bij de scanverdeler worden de CAO documenten nu ondersteund.

 

Uitzendkracht import verbeteringen

Bij importeren uitzendkracht wordt de gekozen waarde voor de statusbepaling (Personeelsnummer of BSN) voortaan per gebruiker bewaard.

Wanneer het om het bijwerken van één uitzendkracht gaat, vraagt Regelneef daarna of die uitzendkracht meteen geopend moet worden. Zo kan de geïmporteerde mutatie direct nagekeken worden. Dit werkt nu dus hetzelfde als na het toevoegen van een uitzendkracht via de import.

 

Geslacht uitzendkracht

Het invoeren van het geslacht van een uitzendkracht werkt nu via een uitklaplijst.

 

Nieuwe kleurenthema's

Er zijn twee nieuwe hoofdthema's beschikbaar: Basic en Office 2019 White.

Elk van deze hoofdthema's heeft verschillende kleuren-paletten waaruit gekozen kan worden.

 

Diversen

Exporteren van uitzendkrachten: de optie 'zet het exportbestand ook in het klembord' wordt nu automatisch per gebruiker bewaard.

Bij kopiëren of overnemen van een plaatsing wordt nu ook het veld Opmerkingen meegenomen.

Bij multi-wijzigen van een uitzendkracht is 'Ingeschreven door' als mogelijk veld toegevoegd.

Bij Planlijst accommodaties zijn nieuwe kolommen beschikbaar: roepnaam, achternaam en geboorteplaats.

 

 

 

22.1  27 december 2021

 

Aanvraagomschrijvingen

Het is nu mogelijk om bij de omschrijving van een aanvraag een optioneel lijstje uit te klappen. Dit kan invoerwerk schelen en zorgt voor een uniforme benaming van vaker gebruikte omschrijvingen.

Er is hiervoor een nieuwe tabel beschikbaar die kan worden onderhouden via Klant->Tabellen->Aanvraagomschrijvingen. Deze tabel is standaard leeg.

 

Aanvraagkandidaten verplaatsen

Bij de kandidaten van een aanvraag is het nu mogelijk om te verplaatsen naar een andere aanvraag. Markeer hiervoor de te verplaatsen kandidaten bij de aanvraag en drup op de knop Verplaatsen. Er wordt dan gevraagd naar het aanvraagnummer van de aanvraag waar de kandidaten naar toe moeten. Wanneer een geldig nummer wordt ingegeven zullen de kandidaten verplaatst worden.

 

Planlijst absenties: datum overige planning

Bij deze planlijst is bij de selectievelden een datum 'Overige planning' toegevoegd. Standaard staat deze op de huidige dag. Deze datum wordt gebruikt om de overige planningsgegevens, zoals plaatsingen, accommodatiegebruik en autogebruik te tonen in deze planlijst. Dus:

de datums bij 'Periode' bepalen welke absentie-records er in de planlijst getoond worden

de datum 'Overige planning' bepaalt de andere planningsgegevens in de kolommen van deze planlijst.

 

Planlijst uitzendkrachten, tab werkbrieven: Openen

Bovenaan dit scherm is een optie Openen toegevoegd, waarmee aangegeven is welk scherm te openen bij het dubbelklikken op een regel uit de planlijst/werkbrieven. Standaard staat dit hier op Werkbrief, maar het kan nu ook op Plaatsing gezet worden. Na wijziging van deze waarde wordt dit automatisch bewaard voor volgende keren voor de betreffende gebruiker.

 

Tabel Bureaus

Dit is een nieuwe tabel die onderdeel is van nieuwe ontwikkelingen van Regelneef. De tabel is standaard gevuld met één naam. Een bureau fungeert als een groepering van filialen; bij het filiaal is daarom ook een veld toegevoegd voor het bureau waar het filiaal onder valt.

In de huidige versie heeft het bureau verder nog geen functie.

 

Diversen

Toegevoegd aan lijstdefinities:

oPlanlijst uitzendkrachten: Het aantal uren van een CAO uit de CAO tabel

oPlanlijst absenties: autogebruik, zorgverzekeraar, polisnummer

Toegevoegd aan samenvoegcodes:

oKlantdocumenten: codes voor lijsten met CAO's en selectiefuncties

oPlaatsingsdocumenten: opmerkingen bij een CAO