09 mei, 2019

Engelse vertaling is gereed

Alle onderdelen van de software zijn nu doorlopen en zodanig aangepast dat het systeem nu in zijn geheel goed te gebruiken is voor iemand die bij het opstarten kiest voor de Engelse taal. Dit maakt Regelneef een stuk breder inzetbaar; bijvoorbeeld wanneer mensen in een buitenlandse vestiging ook met het systeem moeten werken.

Aan het mogelijk maken van de meertaligheid van het systeem, en het vertalen zelf, is sinds het begin van dit jaar intensief gewerkt. Nu dit punt afgevinkt kan worden gaan we ons weer met plezier richten op diverse andere verbeteringen en uitbreidingen van het systeem, op basis van de suggesties van klanten.

Lijstdefinities

De lijstdefinities voor schermen en Excel spelen een belangrijke rol door heel Regelneef heen. Deze hebben nu ook ondersteuning voor Engels. Bij het onderhoud van een lijst is voortaan een extra kolom zichtbaar met de kolomtitel voor het Engels. Deze titels worden automatisch door Regelneef gevuld met de juiste Engelse term, maar zijn uiteraard desgewenst aan te passen.

Wanneer wordt ingelogd in het Engels dan worden automatisch de Engelse kolomtitels gebruikt in alle schermen die via lijstdefinities werken.
Het onderhoud van een lijstdefinitie zelf is ook geoptimaliseerd wanneer het in het Engels gebruikt wordt: alle namen van de beschikbare en gebruikte kolommen dan in het Engels getoond.

Nieuwe urenimport

De urenimport module is geheel vernieuwd en daarmee een stuk flexibeler geworden.

Er is een nieuw flexibel Excel importformaat opgesteld waarmee uren kunnen worden aangeleverd, desgewenst gesplitst in normale uren, overuren en toeslaguren. Op basis daarvan maakt de module automatisch nieuwe werkbrieven aan.

Er is bewust ervoor gekozen om een bepaalde vrijheid te kunnen houden in het bestand. Er mogen dus ook kolommen bij staan die bij importeren gewoon zullen worden genegeerd. De gedachte hierachter is dat het nuttig kan zijn als het urenbestand ter controle ook met het blote oog goed leesbaar is, en deze extra informatie maakt dat mogelijk.


Zie de helpfunctie van Regelneef voor een beschrijving van het Excel importformaat.

 

Diversen

  • De opvraagsnelheid van diverse planlijsten is verhoogd;
  • Het instellingenscherm heeft nu een duidelijkere structuur van tabbladen;
  • PESEL nummer is verbreed naar 13 posities;
  • Probleem in de Excel samenvoegdefinitie voor subtabellen opgelost;
  • Correcte werking bij uploaden van grote bestanden in het Regelneef archief, bij langzame internetverbinding.

Houd mij op de hoogte

Wilt u graag direct een e-mail bericht krijgen als er nieuws is over Regelneef? Geef hieronder dan uw e-mail adres op.
Via sociale media kunt u ook Regelneef volgen via Facebook, Linkedin en Twitter.