Regelneef Transporter instellen

Navigation:  Exporteren >

Regelneef Transporter instellen

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Om de Regelneef Transporter in gebruik te nemen moeten eerst een paar dingen ingesteld worden.

In Regelneef

Bij Onderhoud->Instellingen, tab Koppelingen moet worden aangevinkt dat de Regelneef Transporter gebruikt moet worden.

In Freepack

Aan de kant van Freepack moet een klein programma staan, die ook ingesteld moet worden. Ook moeten de modules in Freepack de juiste waarden bevatten.

Transporter programma

In de Freepack map dient het programma RegelTrans.exe te staan, bij voorkeur in de map freepack\regeltrans.
Dit programma is op verzoek verkrijgbaar als kleine download.

In de voorbeelden hieronder wordt uitgegaan van de volgende locatie: z:\freepack\regeltrans.

Transporter starten vanuit Freepack

Om het programma makkelijk vanuit Freepack zelf te kunnen starten kunt u het instellen als knop bij de Externe koppelingen bij menu 114. Om bijvoorbeeld knop1 hiervoor in te stellen kiest u voor Wijzigen, en vult u in:

Display-naam:

REGELNEEF TRANSPORT

Uitvoeren:

z:\freepack\regeltrans\regeltrans.exe

Wilt u de knop in elke administratie, dan moet dit in elke administratie apart ingesteld worden, want de knopinstellingen zijn per administratie geldig.

Administraties instellen in Transporter

Na opstarten van het programma geeft deze al aan dat er nog geen administraties zijn ingesteld. Dit moet gedaan worden in de tab Instellingen, met de knop Nieuw.

Per te koppelen Freepack administratie moet worden ingevuld:

Freepack nummer:

Het Freepack administratienummer

Regelneef sleutel:

De betreffende ID van de financiële administratie in Regelneef. Deze unieke ID code van 36 tekens is te vinden door in Regelneef naar Onderhoud->Tabellen->Financiële administraties te gaan en het record te openen.
Kopieer deze code daar, en plak die in Regelneef Transporter.

Voor iedere ingevoerde administratie maakt het programma automatisch een submap aan op basis van het nummer, dus bijvoorbeeld Admin1, Admin5 etc.

Bij de instellingen kunt u ook aanvinken of het transporteren altijd direct moet starten na het starten van het programma. Dit scheelt een extra klik, dus is aan te raden.

Modules in Freepack instellen

Regelneef ondersteunt de modules in onderstaande tabel:

Module

Naam

Versie

Directory

Bestandsnaam

142

Importeren uitzendkrachten

1

Z:\Freepack\RegelTrans\Admin1\

r_ex_UZK.txt

143

Importeren uitzendingen

2

Z:\Freepack\RegelTrans\Admin1\

r_ex_UIT.csv

144

Importeren werkbrieven

2

Z:\Freepack\RegelTrans\Admin1\

r_ex_WRB.csv

146

Importeren debiteuren

5

Z:\Freepack\RegelTrans\Admin1\

r_ex_DEB.txt

161

Exporteren uitzendkrachten

2

Z:\Freepack\RegelTrans\Admin1\

uzk161v2.txt

163

Exporteren debiteuren

3

Z:\Freepack\RegelTrans\Admin1\

deb163v3.txt

Opmerkingen:

Meestal gebruikt een bedrijf maar enkele van deze modules. Uiteraard hoeven alleen de modules ingesteld te worden die voor u gelden.

De directory is voor iedere module - binnen dezelfde administratie - dus hetzelfde.

De directory is ook te kopiëren met een knop daarvoor in de tab Instellingen.

In Freepack zijn module-instellingen geldend per administratie. Koppelt u meerdere administraties dan moet dit dus bij elke administratie ingevuld worden. Alleen het pad zal dan per administratie anders zijn (ander nummer).

De bestandsnaam moet exact zijn zoals in de tabel.

Bij het aanmaken van een administratie in Transporter maakt het programma ook automatisch de vier mogelijke importbestanden (r_ex_*) aan in de aangemaakte Admin map. Dit zijn dummy bestanden zonder inhoud.
Deze zijn nuttig om de bestandsnaam in de module alvast in te kunnen stellen door de import eenmalig met het dummy bestand te starten. Freepack zal melden dat het bestand niets te importeren heeft, maar zal nu de juiste bestandsnaam wel voortaan onthouden.