Actielijst

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  Acties >

Actielijst

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

De actielijst (Bestand->Actielijst) biedt een overzicht van alle openstaande acties.

De kleur van de actiedatum geeft aan of de actiedatum in de toekomst ligt, vandaag actueel is of in het verleden ligt.

Details, Contact en Actie

Door op een actieregel te dubbelklikken, of de knop Actie te gebruiken, wordt het detailscherm van de actie geopend. Hierin kan de actie desgewenst als Gereed worden aangevinkt. Wanneer een actie geen algemene actie is, maar een actie die vanuit bijvoorbeeld een uitzendkracht-contact is gemaakt, kunnen de knoppen Details of Contact gebruikt worden om resp. het detailscherm van de uitzendkracht, of het betreffende contactscherm te openen. Bij een algemene actie hebben de knoppen Details en Contact dus geen functie.

sterDirect afhandelen met G-toets
Het is mogelijk om een actie direct af te handelen zonder schermen te openen: door de G-toets in te drukken wordt de geselecteerde actie op Gereed gezet in de database, en wordt de lijst ververst.
sterOpnieuw zichtbaar maken in Nieuwe acties, met N-toets
Voor gebruikers die veel vanuit het scherm Nieuwe acties werken om acties af te handelen is een mogelijkheid om een actie daar opnieuw zichtbaar te maken. Druk hiervoor op de N-toets in de actielijst. Deze optie is alleen mogelijk voor acties die nog niet gereed zijn.

Selectie

In eerste instantie zijn alleen de openstaande acties te zien. De overige acties kunnen erbij zichtbaar gemaakt worden door Alleen openstaande acties uit te vinken.

Standaard worden de acties getoond van de huidige ingelogde gebruiker. Deze staat vermeld bij Actienemer. Afhankelijk van de rechten van een gebruiker kunnen in deze lijst ook andere gebruikers worden geselecteerd. Dit kan nuttig zijn als een de werkzaamheden van een andere gebruiker moeten worden overgenomen. In hoeverre acties van anderen mogen worden bekeken, is centraal te configureren.

Desgewenst zijn acties per soort uit te schakelen in het selectie kader. Standaard worden alle soorten getoond.

Rapport

Met de knop Rapport is een overzicht van de betreffende actiepunten af te drukken of als bestand te bewaren.