Aanpassingen 2019

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  Recente aanpassingen >

Aanpassingen 2019

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

19.6   9 november 2019

Docx ondersteuning in document layouts

Samenvoegen naar .docx

Bij het samenvoegen van Word layouts worden voortaan altijd .docx bestanden gemaakt, in plaats van .doc. Een merkbaar verschil hiervan is dat de grootte van de bestanden vaak flink afneemt met dit formaat.

De layouts zelf kunnen dus nu ook van het .docx formaat zijn; het is niet meer nodig om daarvoor .doc bestanden te gebruiken. De bestaande .doc layouts kunnen dus desgewenst worden vervangen door de layout in .docx formaat. Documenten met macros's (.docm) worden ook ondersteund.

Conversie van layouts naar .docx

Regelneef biedt ook een hulpmiddel voor het converteren van een bestaande layout naar .docx:

Selecteer Toon onderhoudsopties

Ga op de layout staan die geconverteerd moet worden

Druk op de knop Doc > Docx, en bevestig de vraag

Na de conversie is direct de nieuwe bestandsgrootte te zien in de lijst, en wordt de conversie-knop niet meer getoond voor deze layout.

Import uitzendkrachten

Importbestand naar Regelneef slepen

Het is nu mogelijk om een importbestand naar de knoppenbalk te slepen om direct de import van dat bestand te starten. Dit kan bijvoorbeeld een xml of Excel bestand zijn met één of meer nieuwe ingeschreven perso(o)n(en) die in Regelneef moet komen. Deze mogelijkheid scheelt dus veel handelingen.

De onderstaande nieuwe knop is van Importeren uitzendkrachten. Daar kan een te importeren bestand op gesleept worden vanuit bijvoorbeeld Outlook, of de verkenner. Indien Regelneef het bestand herkent als geldig importbestand wordt het direct geopend en gevalideerd in het importscherm.

Slepen van importbestand

Uitbreiding import

Er is nu ondersteuning voor het importeren van het soort rijbewijs (A, B, BE etc) en eigen vervoer.

Evaluaties

Wanneer de evaluaties van één persoon geopend worden (vanuit het detailscherm van de persoon):

owordt bij invoeren nu automatisch een filter gezet op die uitzendkracht in de selectie van plaatsingen.

otoont de invoeroptie 'Via uitzendkracht' dan geen selectie scherm meer, maar maakt direct een nieuwe evaluatie aan voor de betreffende persoon.

De invoeroptie 'Via uitzendkracht' was niet altijd beschikbaar; dit is verholpen.

Diversen

De grootte van de QR code op alle documenten is nu centraal instelbaar, via Onderhoud-Instellingen. Door deze instelling te verhogen wordt de leesbaarheid van deze codes vergroot.

Het invoeren, muteren of verwijderen van absenties vanuit het planbord uitzendkrachten werkt nu correct samen met de geselecteerde datum.

19.5   11 september 2019

BTW nummer controle

Regelneef heeft nu de mogelijkheid om snel een BTW nummer van een klant of uitlener / ZZP-er te controleren. Naast het BTW nummer kan Check worden aangeklikt, waarna Regelneef het nummer laat controleren in de hiervoor bestemde service van de Europese Commissie.

Er wordt direct een resultaat getoond. Indien het nummer geldig is worden ook het bij het nummer geregistreerde naam en adres getoond; mits die informatie niet afgeschermd is. Indien gewenst kan er een schermafdruk gemaakt worden als bewijs van geldigheid op dat moment.

BwtCheck

Aantal accommodatiedagen per week

Regelneef gaat automatisch meer tellingen per week bijhouden en beschikbaar maken. Een eerste resultaat daarvan is nu te gebruiken: het aantal accommodatiedagen van een uitzendkracht in een bepaalde week.

Op de volgende plaatsen is de kolom Accommodatiedagen per week beschikbaar gemaakt:

Planlijst uitzendkrachten, tab Planlijst

Planlijst uitzendkrachten, tab Werkbrieven

Dagplanning in de plaatsingsdocumenten

Het is al een tijd mogelijk om de dagplanning te tonen in de planlijst, of naar Excel te sturen via lijstdefinities. Maar deze dagplanning was niet beschikbaar in de codes voor het samenvoegen met Word of Excel documenten.

Dit is nu wel mogelijk gemaakt. In de plaatsingsdocumenten zijn alle gegevens van de dagplanning (de 'P', de geplande tijden, geplande uren, weeknummer en startdatum) te gebruiken. Regelneef neemt deze gegevens mee op basis van de geselecteerde planningweek in de planlijst.

Dit biedt dus mooie nieuwe mogelijkheiden om de weekplanning, uitgesplitst per dag, uit te voeren naar bijvoorbeeld een vooraf aangemaakt Excel document.

Naast deze dagplanningsvelden zijn er ook nu codes beschikbaar voor:

Opdrachtbevestiging is getekend door klant

Uitzendbevestiging is getekend door uitzendkracht

Aanvangscontrole is uitgevoerd

Fiscale waarde auto

Het is nu mogelijk om van een bedrijfsauto de fiscale waarde vast te leggen.

Zoeken in lijstdefinitie kolommen

In bepaalde schermen biedt Regelneef veel beschikbare kolommen, die alfabetisch gesorteerd zijn. Om het makkelijker te maken om de gewenste kolom te vinden is er nu een filter toegevoegd, waarmee op een deel van de kolomnaam gezocht kan worden.

Importeren van bemiddelaar van uitzendkracht

De importmodule voor uitzendkrachten ondersteunt nu ook een kolom met de naam van de bemiddelaar.

Overzicht contacten

Hier is een nieuwe kolom beschikbaar voor het zichtbaar maken van de contactsoort.

Diversen

Het wijzigen van tijden bij de dagplanning via het scherm Wijzigen plaatsingen werkte soms niet; dit is verholpen.

Bij een evaluatie is een validatie toegevoegd op de maximale breedte van 100 posities, dit voorkomt problemen bij het opslaan van de wijzigingen.

De tabel met nationaliteiten ververste niet direct in het scherm na een mutatie; dit is verholpen.

Een probleem rond het gebruik van Regelneef in een andere tijdzone is verholpen.

De tab met alle aanvragen van een klant werd soms niet goed gevuld; dit is verholpen.

19.4   14 juni 2019

Extra controledatums bij auto's en accommodaties

Bij deze onderdelen is nu een zelfde soort mogelijkheid beschikbaar als bij de uitzendkracht, voor het vastleggen van speciale datums. Zo kunnen bijvoorbeeld onderhoudsbeurten worden vastgelegd.

Deze datums worden ook meegenomen in de signalering. Bij het toevoegen van een datum bij een auto of accommodatie moet uiteraard ook worden vastgelegd waar het om gaat. De keuzelijst daarvoor is naar eigen wens te vullen via

Auto->Tabellen->Controledatum soorten en

Accom->Tabellen->Controledatum soorten

Contacten en acties bij bemiddelaars

Het systeem van contacten en mogelijke acties is nu ook beschikbaar bij de tabel voor bemiddelaars.

De acties komen uiteraard ook mee in de notificaties daarvoor. De contacten met bemiddelaars worden ook getoond in Overzicht contacten.

Signalering slapende onderdelen

Het is nu instelbaar of de signalering moet slapende records moet controleren, of niet. Hiervoor is een vinkje toegevoegd bij Onderhoud->Instellingen->Signalering. De signalering neemt deze instelling over, en wordt daar ook getoond in een aanvinkveld.

In het signaleringsscherm kan met het nieuwe aanvinkveld ter plekke gewisseld worden tussen het wel of niet controleren van slapende records.

Het controleren van slapende onderdelen staat standaard aan na installatie van deze update.

Bepaalde signaleringen vallen buiten de uitsluiting van slapende uitzendkrachten: controle bewaartermijn en extra controledatums. Deze worden altijd gesignaleerd.

Het signaleringsscherm reageert nu direct op het aan- of uit zetten van de vinkjes. Er hoeft dus niet meer handmatig ververst te worden na het veranderen van de vinkjes.

Kopiëren van een ondertekeningsverzoek

Het is nu mogelijk om een nieuw ondertekeningsverzoek aan te maken op basis van een bestaande. In het overzicht met verzoeken is hiervoor een knop Kopiëren toegevoegd. Het scherm Nieuw ondertekeningsverzoek wordt dan geopend, met automatisch alle velden al ingevuld, en het originele te ondertekenen bestand (in PDF formaat) uit de bron.

Deze mogelijkheid bespaart veel tijd wanneer bijvoorbeeld blijkt dat de gebruikte e-mail van de ontvanger niet (meer) klopt. De enige mogelijkheid daarvoor is een nieuw verzoek te maken met het juiste adres. Door de kopieermogelijkheid van Regelneef is dit nu heel snel te doen.

Direct openen van uitlener of bemiddelaar

De velden voor de uitlener en bemiddelaar bij een uitzendkracht hebben nu een extra knopje waarmee direct het detailscherm van de betreffende uitlener of bemiddelaar kan worden geopend.

Absenties bij accommodaties

In de planlijst en het planbord absenties zijn nu ook absentiegegevens als kolom beschikbaar.

Management rapportage

Hier is een nieuw item 'Inschrijvingen per niveau, per gebruiker' toegevoegd.

Diversen

Een naamswijziging van een functie werkt voortaan ook altijd direct door in de functie-opsomming in diverse kolommen.

Bij importeren van uren is de bepaling van de plaatsing verbeterd.

19.3   9 mei 2019

Engelse vertaling is gereed

Alle onderdelen van de software zijn nu doorlopen en zodanig aangepast dat het systeem nu in zijn geheel goed te gebruiken is voor iemand die bij het opstarten kiest voor de Engelse taal.

Lijstdefinities

De lijstdefinities voor schermen en Excel spelen een belangrijke rol door heel Regelneef heen. Deze hebben nu ook ondersteuning voor Engels. Bij het onderhoud van een lijst is voortaan een extra kolom zichtbaar met de kolomtitel voor het Engels. Deze titels worden automatisch door Regelneef gevuld met de juiste Engelse term, maar zijn uiteraard desgewenst weer aan te passen.

Wanneer wordt ingelogd in het Engels dan worden automatisch de Engelse kolomtitels gebruikt in alle schermen die via lijstdefinities werken.

Het onderhoud van een lijstdefinitie zelf is ook geoptimaliseerd wanneer het in het Engels gebruikt wordt: alle namen van de beschikbare en gebruikte kolommen dan in het Engels getoond.

Nieuwe urenimport

De urenimport module is geheel vernieuwd en daarmee een stuk flexibeler geworden.

Er is een nieuw flexibel Excel importformaat opgesteld waarmee uren kunnen worden aangeleverd, desgewenst gesplitst in normale uren, overuren en toeslaguren. Op basis daarvan maakt de module nieuwe werkbrieven aan.

Diversen

De opvraagsnelheid van diverse planlijsten is verhoogd;

Het instellingenscherm heeft nu een duidelijkere structuur van tabbladen;

PESEL nummer is verbreed naar 13 posities;

Probleem in de Excel samenvoegdefinitie voor subtabellen opgelost;

Correcte werking bij uploaden van grote bestanden in het Regelneef archief, bij langzame internetverbinding.

19.2   4 maart 2019

Engelse vertaling

regelneef_en

Er wordt sinds enkele maanden hard gewerkt om Regelneef ook in het Engels te laten werken. Deze werkzaamheden zijn nu ongeveer voor 50% voltooid, en zal komende maanden compleet worden gemaakt. Omdat we steeds meer te maken krijgen met Regelneef gebruikers die geen Nederlands als moedertaal hebben, hebben we besloten om de Engelse taalkeuze nu alvast beschikbaar te maken, zodat men al voordeel kan hebben van de tot nu toe vertaalde onderdelen.

In het inlogscherm is een vlag toegevoegd voor de te gebruiken taal. Door er op te klikken schakelt de taal van Nederlands naar Engels.

United-Kingdom-icon (2) We have been working hard for several months now to have Regelneef also work in English. This task is now about 50% complete, and will be completed in the coming months. Since more and more Regelneef users are not native Dutch speakers, we have decided to make the English language choice already available, so that people can already benefit from the parts that have been translated so far.

A flag for the language has been added to the login screen. By clicking on it, the language switches from Dutch to English.

Samenvoegen naar Excel is uitgebreid

Vorig jaar werd de mogelijkheid geïntroduceerd om gegevens samen te voegen met een bestaand Excel document. Dit biedt bijvoorbeeld mogelijkheden voor het invullen van Excel formulieren.

Vanaf nu is er ook ondersteuning voor subtabellen. Dit houdt in dat bijvoorbeeld bij het samenvoegen van een uitzendkracht er ook een lijst van van de bijbehorende opleidingen, certificaten en dergelijke naar Excel geschreven kunnen worden.

Door deze nieuwe mogelijkheden kon het Excel samenvoegen nu ook beschikbaar gemaakt worden bij:

Urenbrieven

Financiële documenten

Facturering

Bij Overzicht werkbrieven is een aparte knop 'Financiële documenten' toegevoegd zodat deze direct gestart kunnen worden zonder submenu.

Bij de financiële documenten (waar facturen kunnen worden gemaakt) is het personeelsnummer nu ook beschikbaar als samenvoegcode.

BTW code bij plaatsing automatisch invullen

Bij het plaatsen wordt de BTW code, zoals deze bij de klant is ingevuld; automatisch overgenomen na het selecteren van de klant.

Looncomponenten muteren voor meerdere plaatsingen tegelijk

Het is nu mogelijk om in één keer een looncomponent toe te voegen, of te verwijderen, voor een lijst plaatsingen uit een planlijst. Deze optie is toegevoegd aan het menu achter de knop Plaatsingen op de Planlijst Uitzendkrachten.

Diversen

Het veld PESEL nummer bij een uitzendkracht is verbreed tot 12 posities.

Een foutmelding bij het starten van bepaalde rapporten is verholpen.

In sommige gevallen werd soms in het planbord uitzendkrachten de daglijst niet getoond, maar een rood kruis. Dit is verholpen.

Na het invoeren van een layout-record werd soms niet automatisch gevraagd om het layoutbestand te selecteren. Dit is verholpen.

19.1   17 december 2018

Nieuwe versie-nummering

Nummering per jaar

Regelneef krijgt voortaan een versienummer op basis van het jaar. De eerste versie voor 2019 is versie 1, dus het versienummer is 19.1. De volgende update zal 19.2 zijn. Er zullen ongeveer 6 updates per jaar verschijnen. In december zal de eerste versie voor het erop volgende jaar al verschijnen.

Regelmatige updates, ook voor niet-cloud gebruikers

Regelneef cloud gebruikers krijgen altijd al regelmatig automatisch een nieuwe versie, maar voor de niet-cloud gebruikers werden tot nu toe de wijzigingen 'opgespaard' en doorgaans twee maal per jaar vrijgegeven. Dit verandert nu.

Vanaf nu kunnen niet-cloud gebruikers ook direct over de actuele versie beschikken; er wordt er niet meer opgespaard voor een 'hoofdversie'. Regelneef zal automatisch aangeven wanneer er een update beschikbaar is (gemiddeld 6 keer per jaar). Via de website en andere kanalen wordt er voortaan van elke nieuwe versie een melding gemaakt.

Regelneef archief

Vanaf nu is het voor de cloud-versie mogelijk om bestanden op te slaan in Regelneef zelf: het Regelneef archief.

regelneefarchief

Het Regelneef archief is ontworpen als uitgebreidere vervanger voor het bestaande archief systeem (verwijzing naar een locatie op een gedeelde schijf).

Eigenschappen Regelneef archief

Het biedt volledig geïntegreerde centrale opslag van documenten.

Geen losse verwijzingen meer nodig naar externe gedeelde (cloud) mappen.

Afscherming van documenten is volledig via Regelneef te regelen.

Ieder record heeft automatisch een archief waar documenten in geplaatst kunnen worden.
Dit betreft uitzendkrachten, klanten, accommodaties, auto's, uitleners, bemiddelaars en bruikleengoederen.

Werkt naadloos samen met alle onderdelen van Regelneef zoals de scanverdeler, import van uitzendkrachten of weergave van het archief van meerdere uitzendkrachten tegelijk.

Documenten zijn ook te benaderen via de Regelneef app.

Er is een uitgebreide conversie-tool waarmee alle bestaande externe archiefmappen geupload kunnen worden.

Ondersteunt alle handige manieren (slepen, plakken vanuit Outlook etc) om documenten toe te voegen

Subfolders zijn makkelijk aan te maken, ook meerdere tegelijk.

Bestanden en folders zijn te verslepen binnen een archief

Prullenbak systeem.

Vastlegging van de gebruiker die het document heeft geupload, of verwijderd (prullenbak).

Uitgebreide mogelijkheden om de rechten van een gebruiker in te stellen; afzonderlijk voor documenten, mappen en prullenbak.

Het Regelneef archief is voor bestaande cloud-klanten zonder meerkosten te gebruiken, tot een totale grootte van 10 GB. Daarboven wordt een geringe meerprijs per maand gehanteerd. Neem hierover desgewenst contact op met SunBase.

Bestandsarchief heet voortaan: Extern archief

Om het verschil met het nieuwe Regelneef archief duidelijk te maken wordt er een naamswijziging doorgevoerd. Het bestaande bestandssysteem heet voortaan het Extern archief.

Het tabblad Bestandsarchief ziet er als volgt uit:

extern_archief_tab

De werking hiervan is niet veranderd, en zal ook niet veranderen.