05 december, 2016

clouddb175

Het is nu mogelijk om over te stappen van een lokale database naar een cloud database. In dit artikel wordt uitgelegd hoe dit werkt.

Wat houdt de Regelneef Cloud Database in?

Het houdt in dat het Regelneef Windows programma, zoals u deze al kent, nu ook kan werken via een internetverbinding, naar een door SunBase verzorgde clouddienst voor het beheer van uw gegevens. U  kunt dan met Regelneef op elke locatie uw gegevens benaderen, mits er een internetverbinding is. Er is dan geen serversoftware voor Regelneef nodig binnen uw bedrijf.

Hoe werkt het?

Wanneer u overgaat naar de cloud database, dan wordt uw database verplaatst naar Microsoft Azure (West-Europa), en wordt deze beschikbaar gemaakt via de speciaal hiervoor ontwikkelde webservice van SunBase. Wanneer Regelneef gestart wordt, communiceert deze voortaan via een beveiligde verbinding met deze webservice.

Tot nu toe werkte Regelneef altijd via een directe database-verbinding naar een database, die vaak in het eigen netwerk van het bedrijf draait. Het bedrijf moet dan zorgen dat de SQL Server in de lucht blijft, er goede backups gemaakt worden en zo voort. Om Regelneef buiten het eigen netwerk te kunnen gebruiken moest er gewerkt worden met complexere zaken als VPN of Externe Bureaublad, wat in praktijk de nodige problemen met zich mee brengt.

Wat zijn de voordelen?

  • Uw gegevens worden – naast het Regelneef Windows programma – desgewenst ook voor u benaderbaar via de mobiele Regelneef apps die zullen verschijnen;
  • U heeft geen zorgen meer over zaken als (her)installatie, onderhoud, instellingen en backups van Regelneef database server software binnen uw organisatie;
  • Van uw database wordt doorlopend een backup gemaakt, welke 30 dagen bewaard wordt;
  • Updates worden verzorgd door SunBase, hiervoor is geen eigen actie meer nodig;
  • De software wordt altijd automatisch bijgewerkt door een nieuw update systeem, welke alleen bestanden downloadt die echt nodig zijn. Hierdoor zal een nieuwe versie vaak binnen enkele seconden al actief zijn;
  • Pro-actief beheer van uw database door SunBase;
  • Veilige verbinding tussen uw Regelneef programma en de webservice;
  • De cloud versie van Regelneef maakt bij de communicatie met de webserver gebruik van nieuwe technieken om meer taken op de achtergrond te draaien. Hierdoor voelt het programma ook sneller en meer responsief aan.

Hoe werkt het met bestandsopslag?

Voor de bestandsmappen dient gebruik gemaakt te worden van externe opslag. Hier verandert dus niets aan in vergelijking met de bestaande situatie. Vrijwel ieder bedrijf maakt immers momenteel al gebruik van een bepaalde oplossing voor het delen van hun bestanden, bijvoorbeeld via een cloudopslag-dienst.

Wat kost het?

We zien deze manier van werken als de toekomst, en daarom wordt deze dienst kosteloos aangeboden, als onderdeel van bestaande huurprijs.

Kunnen we ook terug naar de oude situatie?

Mocht u, om welke reden dan ook, beslissen om terug te gaan naar een SQL server binnen uw eigen netwerk, dan kan dat. Een database die in de cloud geplaatst is, kan in principe ook weer worden gebruikt om binnen uw eigen netwerk in een SQL server te draaien. Uiteraard gelden dan bovengenoemde voordelen niet meer.

Hoe kunnen we overgaan?

Om over te gaan op de cloud database kunt u contact met ons opnemen. We plannen dan een moment in waarop de lokale database zal worden gestopt, waarna de database direct op de cloud server wordt geplaatst en geconfigureerd voor gebruik. Dit duurt hoogstens een half uur. Daarna kan ieder Regelneef programma gaan communiceren via de nieuwe cloud-database. Hiervoor is een kleine eenmalige handeling nodig bij het opstarten. Voor de overgang is een geïnstalleerde recente release van Regelneef nodig, waarvan SunBase de downloadcode zal verstrekken.

 

Wat klanten zeggen

Houd mij op de hoogte

Wilt u graag direct een e-mail bericht krijgen als er nieuws is over Regelneef? Geef hieronder dan uw e-mail adres op.
Via sociale media kunt u ook Regelneef volgen via Facebook, Linkedin en Twitter.