25 maart, 2024

Bestaande sessie afsluiten

In de Regelneef Windows applicatie kan een gebruiker maar op één plek tegelijk ingelogd zijn. Wanneer u vergeten bent Regelneef af te sluiten en probeert in te loggen op een andere computer, dan zal dat pas kunnen als de actieve sessie eerst afgesloten wordt.

Het afsluiten van de actieve sessie kan nu automatisch gedaan worden. Wanneer u inlogt terwijl er nog een sessie open staat, geeft Regelneef voortaan de vraag om deze oude sessie automatisch te stoppen bij de volgende inlogpoging.

Zo is het voor het inloggen dus geen probleem meer wanneer u op een andere computer bent vergeten om Regelneef af te sluiten.

Regelneef API: Aanvragenlijst

Deze geheel nieuwe API biedt de mogelijkheid om via externe toepassingen te koppelen met de betreffende Regelneef database. De API is per onderdeel te activeren. Op dit moment bestaat er één onderdeel: de aanvragenlijst. Hiermee is via een URL een lijst op te vragen van de huidige openstaande aanvragen, bijvoorbeeld voor gebruik van weergave van vacatures op een website.

Deze mogelijkheid vervangt het oude systeem wat gebaseerd was op het automatisch uploaden van een XML bestand met aanvragen via FTP.

Regelneef app: documenten toevoegen

Van de Regelneef app is onlangs versie 2.1 verschenen, waarin het mogelijk is om foto’s of andere documenten toe te voegen aan een archief. Bij elk archief is hiervoor een knopje beschikbaar, waarbij een keuze kan worden gemaakt uit documenten of de galerij. Na het toevoegen kan een document desgewenst ook hernoemd worden.

Vastlegging datums in plaatsing

Voor verdere ondersteuning van NEN audits zijn er drie datumvelden toegevoegd die bij de al bestaande selectievakjes horen:

 • Opdrachtbevestiging getekend door klant op
 • Overeenkomst getekende door medewerker op
 • Aanvangscontrole is uitgevoerd op

De betreffende datumvelden zijn ook als kolom aan planlijsten toe te voegen en te gebruiken in samenvoeg-documenten.

Werkbrief – weergave van absenties

In de werkbrief wordt nu bij de dagkolommen in de kop een rood driehoekje zichtbaar als er een absentie is voor de betreffende dag. Door de muis er boven te houden wordt de detail-informatie over de absentie getoond.

Datum overige planning bij planlijsten accommodaties, auto’s en bruikleen

Bij deze planlijsten is bij de selectievelden een datum ‘Overige planning’ toegevoegd. Standaard staat deze op de huidige dag. Deze datum wordt gebruikt om de overige planningsgegevens, zoals plaatsingen, accommodatiegebruik en autogebruik te tonen in deze planlijst.

Dus bijvoorbeeld bij de planlijst accommodaties:

 • de datums bij ‘Periode’ bepalen welke accommodatiegebruik records er in de planlijst getoond worden
 • de datum ‘Overige planning’ bepaalt de andere planningsgegevens (plaatsing, absentie, autogebruik) in de kolommen van deze planlijst.

Klantcontact – overnemen van contactpersoon

Bij een klantcontact kan de knop Overnemen gebruikt worden om de correspondentie-contactpersoon over te nemen. Het kan uiteraard zijn dat het iemand anders betreft, die ook al in de lijst met personen staat.
Vanuit het veld met de contactpersoon-naam is daarom nu een keuze te maken uit de contactpersonen van de betreffende klant.

Langer adres van uitzendkracht

Bij de uitzendkracht is het adresveld verbreed van 30 naar maximaal 60. Bijvoorbeeld het huisadres van mensen in Portugal kan erg veel ruimte vragen. Vanaf nu is zo’n langer adres ook correct vast te leggen.

Scanverdeler: kopiëren van bestanden

De scanverdeler is tot nu toe gericht op het verplaatsen van bestanden naar het archief van een uitzendkracht, klant etc. Er is nu een extra knop Kopiëren toegevoegd, die bronbestanden niet verwijdert, maar verder wel hetzelfde werkt.
Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als een bestand naar twee archieven moet: kopieer dan het bestand naar het eerste archief, en verplaats vervolgens het bestand naar het tweede archief.

Regelneef downloads

In het menu Onderhoud is een optie Regelneef downloads toegevoegd. Hiermee wordt een pagina geopend met links naar de setup van de Windows applicatie en naar de app stores van de Regelneef App.
Van de app stores wordt een QR code getoond, om het ook daarmee te kunnen openen op een telefoon via de camera.

Diversen

 • Voor diverse landen bestaan er restricties op SMS verkeer vanuit software (zoals ook door Regelneef mogelijk is). Hiervoor wordt een oplossing uitgerold. Het gaat momenteel om berichten naar Denemarken, Finland, Frankrijk, Noorwegen, Roemenië, Tsjechië en Verenigd Koninkrijk.
  Dit heeft tot gevolg dat, voor de genoemde landen, de in Regelneef opgegeven verzender in praktijk wordt overschreven met een algemene naam. Het is dan dus van belang om in het bericht zelf ook de afzender-naam te vermelden.
 • Het veld ZZP (uitzendkracht en plaatsing) is als samenvoegcode beschikbaar gemaakt in de verschillen layoutsoorten.
  Bij de klant is het veld Twitter hernoemd naar X.
 • Nieuwe velden / kolommen beschikbaar:
  Planlijst uitzendkrachten: Startdatum absentie, Einddatum absentie

Houd mij op de hoogte

Wilt u graag direct een e-mail bericht krijgen als er nieuws is over Regelneef? Geef hieronder dan uw e-mail adres op.
Via sociale media kunt u ook Regelneef volgen via Facebook, Linkedin en Twitter.