16 april, 2016

Regelneef zit vol met lijsten met gegevens. Die gegevens zijn vaak al het resultaat van een selectie. Maar hoe kun je binnen een lijst zelf zoeken?

Kolomsortering
Een simpele manier van zoeken in een kolom is door te sorteren. Door te klikken op een kolomhoofd wordt er op die kolom oplopend gesorteerd. Een volgende klik maakt de sortering aflopend. Met ctrl-klik wordt de sortering op die kolom verwijderd.
2016-04-16_11-05-32

Kolomfilter
Veel kolommen hebben een kolomfilter mogelijkheid. Wanneer de cursor op het kolomhoofd wordt geplaatst, verschijnt er een filter-icoon. Wanneer hierop geklikt wordt verschijnt een unieke lijst van alle waarden die op dat moment in de kolom staan. Hierin kunnen één of meer items worden aangevinkt om de lijst daarop te filtreren.
2016-04-16_11-22-45

Lijstfilter
Het is ook mogelijk om door alle kolommen heen te zoeken met een lijstfilter. Als een lijst focus heeft kunt u met de toetscombinatie ctrl-F een filterscherm tonen, waarin een zoektekst kan worden ingevuld. Regelneef filtert dan – automatisch bij elke toetsaanslag – alleen de regels waarin de zoektekst voorkomt. Daarbij worden dus alle kolommen doorzocht. Er wordt een gele markering gebruikt om duidelijk te laten zien waar de tekst precies gevonden is.
2016-04-16_11-09-48

Houd mij op de hoogte

Wilt u graag direct een e-mail bericht krijgen als er nieuws is over Regelneef? Geef hieronder dan uw e-mail adres op.
Via sociale media kunt u ook Regelneef volgen via Facebook, Linkedin en Twitter.