Layouts onderhouden

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  Documenten / layouts >

Layouts onderhouden

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Het toevoegen, wijzigen of verwijderen van layouts wordt mogelijk wanneer in het layout-scherm het vinkje Toon onderhoudsopties aangevinkt wordt. Er verschijnt dan een knoppenbalk met onderhoudsmogelijkheden. Ook worden in de lijst met layouts extra kolommen zichtbaar met de grootte van het layoutbestand en wanneer deze voor het laatst gewijzigd is. Specifieke informatie over layouts is te vinden bij Word layouts en Excel layouts.

Invoeren

Het scherm Invoeren layout wordt geopend, waarin de naam van de layout, de layoutgroep en het type ingevuld moeten worden. Vervolgens vraagt regelneef om het bestand aan te wijzen welke bij de nieuwe layout-regel geïmporteerd dient te worden.

Wijzigen

Het scherm Wijzigen layout wordt geopend, waarin onder andere de naam van de layout en de layoutgroep aangepast kunnen worden.

Verwijderen

De layout wordt verwijderd uit de lijst.

Kopiëren

De layout-regel wordt gekopieerd naar een nieuwe regel, waarna de mogelijkheid wordt geboden om direct de naam van de kopie aan te passen.

Bestand wijzigen

Wanneer de geselecteerde layout een Rapportgenerator layout betreft, zal deze knop de geïntegreerde layout editor openen. Voor Word-layouts is geen geïntegreerde layout editor beschikbaar: hier kunt u het best Word zelf voor gebruiken. Zie ook Exporteren.

Samenvoegcodes

Regelneef toont hiermee een Word document, met daarin alle actuele Word samenvoegcodes die voor de layouts te gebruiken zijn. Het is het makkelijkst om de codes uit dit document met kopiëren en plakken over te nemen in uw eigen in een Regelneef layout te importeren documenten. Zie ook Word layouts.

sterVerschillende typen samenvoegcodes
De codes die in het samenvoegcodes bestand staan betreffen alleen de codes voor de layout van het betreffende onderdeel (uitzendkrachten-algemeen, uitzendkrachten-plaatsingen, klanten etc.) van Regelneef. Dit wordt in de kop van het bestand weergegeven bij Type, en is dezelfde benaming als in de kop van het layoutscherm.

Exporteren

Slaat een layout uit de Regelneef database weer op als bestand, op een aan te wijzen bestandslocatie.

Een layout die in Regelneef gezet is, wordt fysiek in de database opgeslagen. Regelneef houdt geen relatie met het layout-bestand waar het ooit uit gekomen is. Om een Word-layout die in Regelneef zit aan te kunnen passen, moet de layout daarom eerst weer geëxporteerd worden naar een bestand.

Importeren

Biedt een scherm om het te importeren layout-bestand op uw computer aan te wijzen, waarna het layout-bestand de bestaande layout van de geselecteerd layout-regel hiermee vervangt.

Met deze knop kan bijvoorbeeld een eerder geëxporteerd bestand, waarin vervolgens met Word een wijziging is aangebracht en opgeslagen, weer worden ingelezen in Regelneef.

sterMoet ik de layout na importeren nog bewaren op mijn PC of netwerk?
Dit is niet nodig, Regelneef heeft de documenten als geheel in de layoutlijst van de database opgeslagen. Als de layoutdocumenten ook nog elders bewaard worden kan er onduidelijkheid ontstaan welke de laatste versie is. Wanneer een layout aangepast dient te worden, kan het beste de layout uit Regelneef geëxporteerd worden, om dat bestand dan aan te passen en opnieuw te importeren. Zo gebruikt u altijd de juiste versie als basis voor de nieuwe versie.

Layouts standaard inklappen

Wanneer er veel layouts in Regelneef staan, kunnen deze overzichtelijk gegroepeerd worden weergegeven door middel van layoutgroepen. Met layouts standaard inklappen kan worden ingesteld dat in het layoutscherm de layoutgroepen ingeklapt worden getoond. De gebruiker kan dan direct een bepaalde groep openen door deze uit te klappen. Op deze manier hoeft een gebruiker niet door de complete lijst met layouts te bladeren.

Deze instelling werkt door naar alle gebruikers, en is apart instelbaar per soort layout (klant, uitzendkracht etc.).