Aanpassingen 2015

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  Recente aanpassingen >

Aanpassingen 2015

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

 

7.6.0  03 december 2015

 

 

Herziening 2015


 

Regelneef onderging dit jaar een grote operatie.

 

Regelneef is qua interne software-structuur sterk herzien en gemoderniseerd. Dit was nodig om Regelneef op meer verschillende manieren in te kunnen zetten in volgende versies. Hierbij kan gedacht worden aan de mogelijkheid om Regelneef als cloud-service te gebruiken. De cloud is ook de basis waarop we mogelijk gaan maken om via mobiele Regelneef applicaties bepaalde gegevens uit Regelneef te kunnen ontsluiten en muteren.

 

Aan de buitenkant zijn deze interne aanpassingen doorgaans niet zichtbaar. Wel is de mogelijkheid aangegrepen om dingen efficiënter te maken, waar dat mogelijk of nodig is. Een voorbeeld daarvan in deze versie is de planlijst uitzendkrachten.

 

Hieronder staan de aanpassingen beschreven die de afgelopen periode, naast de herziening zelf, toch zijn gerealiseerd.

 

 

 

Planlijst uitzendkrachten


SNELLER

De planlijst is een onderdeel waar heel veel gegevens samen komen, wat in de oude opzet een wat trage werking als gevolg kon hebben. In de huidige versie is de werking intern rigoureus herzien om het ophalen van gegevens efficiënter en het geheel dus sneller te maken. Dit is te merken aan:

het openen van de planlijst (*)

het verversen van de planlijst (bijv. na het muteren van een plaatsing of opnieuw zoeken)

(*) Let wel, de eerste keer dat een bepaald scherm in Regelneef opgestart wordt, is altijd wat trager dan de volgende keren.

Berekening overwerktariefbedragen in plaatsing

In een plaatsing kan het tarief worden gekozen waarbij ook overwerkpercentages worden overgenomen. Vanaf heden worden nu ook automatisch de bijbehorende bedragen ingevuld.

 

Minder meldingen weg klikken

Als er rode meldingen zijn bij het opslaan van een planningsscherm, dan wordt dit voortaan via een ballon rechtsonder gemeld, welke dus automatisch verdwijnt.

Werkbrieven

Het genereren van werkbrieven vanuit de planlijst is duidelijker gemaakt qua instellingen.

De optie om een werkbrief te verversen op basis van de achterliggende plaatsing werkt nu completer dan voorheen. De totalen van looncomponenten worden nu ook automatisch herberekend.

In de planlijst uitzendkrachten is het nu mogelijk om een kolom toe te voegen met daarin de opmerkingen van de werkbrief.

 

 

Importmodules


Bij het importeren van een enkele uitzendkracht biedt Regelneef nu de optie om de geïmporteerde uitzendkracht direct te openen. Zo kunnen bijvoorbeeld aanvullende gegevens direct worden toegevoegd.

 

Indien gegevens aangepast worden in het detailscherm van een importregel, dan wordt voortaan automatisch opnieuw gevalideerd. Zo ziet u de importproblemen direct verdwijnen.

 

De importmodules voor uitzendkrachten, klanten en uren zijn nu volledig geschikt voor multi-user gebruik. Iedere gebruiker kan nu apart iets importeren.

 

Diversen


 

Bestandsarchief met DropBox, OneDrive etc.

Het pad naar de bestanden kan afhankelijk worden gemaakt van de Windows gebruikersnaam. Als de code {WINUSER} in het pad staat, zal Regelneef dat bij uitvoering vervangen door de Windows gebruikersnaam. Dit is bijvoorbeeld nuttig als verwezen moet worden naar de gesynchroniseerde bestanden van DropBox of OneDrive. Als centraal pad kan dan bijvoorbeeld c:\users\{WINUSER}\DropBox worden ingevuld.

 

Klanten zoeken op debiteurnummer

Aan het selectiescherm is een zoekveld toegevoegd voor het selecteren op (een deel van) het debiteurnummer.

 

Efficiënter detailscherm van uitzendkracht en klant

Gegevens die op tabs (bijvoorbeeld plaatsingen, contacten) staan worden voortaan pas opgehaald op het moment dat de betreffende tab geopend wordt, en niet meer bij het openen van het scherm zelf. Het scherm zal daardoor wat sneller opstarten.

 

SMS ontvangers direct muteren

De lijst met ontvangers is nu direct in de cellen te muteren. Voorheen werkte dit via een apart te openen sub-scherm, wat extra handelingen kost.

Registratie van talen bij uitzendkracht

De weergave en het muteren van de taalbeheersing is veranderd. Dit scheelt ruimte in het scherm, is overzichtelijker en werkt nu hetzelfde zoals bijvoorbeeld bij de aanvragen.

Data exporteren vanuit documenten/layout scherm

Het layoutscherm, waar vanuit de layout gekozen kan worden om samen te voegen met de geselecteerde gegevens, heeft nu de mogelijkheid om die achterliggende samenvoeg-gegevens in een simpele layout te exporteren naar een Excel bestand. Dit is mogelijk via de knop:

[Toon Onderhoudsopties->]Gegevens exporteren

Dit geeft een duidelijk inzicht in welke samenvoeg-gegevens er allemaal zijn.

Deze optie is ook nuttig als u de samenvoeg-gegevens bijvoorbeeld zelf in tabelvorm in een andere toepassing wilt gebruiken. Het is niet bedoeld als layoutsysteem naar Excel; de gegevens worden in een vast formaat weggeschreven.

Telling van gelijktijdige gebruikers

Tot nu toe bleef soms een gebruiker lang in de lijst staan als actieve gebruiker. Dit ontstond door het niet correct afsluiten van Regelneef, in combinatie met het sindsdien niet meer opnieuw inloggen door die persoon.

Dit is nu veranderd; voortaan worden deze gebruiksregistraties automatisch opgeheven als de betreffende Regelneef gebruiker niet meer actief blijkt te zijn.

Nieuwe kolommen in lijstdefinities

Planlijst- en planbord uitzendkrachten:

CAO inlener

CAO loon

Geboorteplaats

Opmerkingen uit werkbrief (alleen op planlijst)

Planlijst accommodaties:

De plaats van de klant van de huidige plaatsing

Overig

Het bankrekeningnummer bij een accommodatie ondersteunt nu ook grotere nummers (IBAN).

Onderhoud->Tabellen->BTW codes is nu goed instelbaar via het rechtensysteem.

In sommige gevallen was een bepaalde aanvraag niet samen te voegen in een document. Dit is verholpen.

 

 

7.6.1  11 december 2015

 

 

Werkbrief

Een wijziging in aantallen bij looncomponenten werd in sommige situaties niet opgeslagen. Dit is verholpen.

 

Acties

Actielijst: de kleur van de actiedatum kon verspringen wanneer door de regels heen gelopen werd. Actie wijzigen: de OK knop sluit het scherm nu ook als er geen wijziging gemaakt werd.

 

Planbord

De Excel export vanuit het Planbord uitzendkrachten werkt nu ook correct wanneer werkbrief-gegevens in de excel definitie worden gevraagd.

 

 

 

 

 

7.4.0  19 maart 2015

 

 

CAO


Vastlegging CAO gegevens bij plaatsing

Bij een plaatsing zijn de velden CAO en CAO loon toegevoegd. Verder is het veld met het uren-aantal veranderd van een keuzelijst naar een vrij veld.

Er staan nu dus vier velden bij de plaatsing die met de CAO te maken hebben:

1 - CAO van inlener toepassen (J/N)

2 - CAO

Een keuzelijst met de CAO's die bij de betreffende klant horen

3 - Aantal uren per week

Een vrij veld, welke automatisch ingevuld wordt door het kiezen van bovenstaand CAO veld. Het is echter mogelijk om ervan af te wijken op plaatsingsniveau

4 - CAO loon

Het minimale brutoloon volgens de CAO voor deze plaatsing. Indien het werkelijke brutoloon lager is dan deze waarde, geeft Regelneef een rode waarschuwing bij het opslaan, waardoor opslaan wordt verhinderd.

CAO tabel

Het aantal uren per week in deze tabel werkt niet meer met een vaste keuzelijst, maar via een vrij veld.

 

 

Contractfase uitbreidingen


De specificatie van de verschillende contractperiodes bij een uitzendkracht is verhuisd van de tab Algemeen 2 naar een apart scherm. Dit scherm is nu vanaf de eerste tab Algemeen te openen, door te klikken op het - eveneens nieuwe - veld waarin de huidige contractfase wordt getoond.

 

In het nieuwe scherm met de contractfases van een uitzendkracht is het volgende aangepast:
 

Bij fases waarin het aantal gewerkte weken van toepassing is, kan nu een aantal instroomweken vastgelegd worden. Dit is het aantal weken dat een uitzendkracht (bijvoorbeeld bij een ander uitzendbureau) reeds in deze fase heeft gewerkt. Dit aantal wordt dan meegeteld in de bepaling van het aantal gewerkte weken.
 

Bij fases waarin het aantal gewerkte weken van toepassing is, wordt nu ook vermeld wat het maximum aantal toegestane werkweken is.
 

Voor NBBU zijn datums voor de fases 3/5 en 3/6 toegevoegd. Deze fases zijn toegestaan vanaf 1 juli 2015 (dit wordt ook in het scherm vermeld).

 

Contractfase

Automatische telling van het aantal gewerkte weken

Op basis van de ingevulde gewerkte uren in de werkbrieven houdt Regelneef voortaan automatisch het aantal gewerkte weken bij, mits het gaat om fases waarin dat van toepassing is (NBBU 1, 2A en 2B en ABU A). In dat geval wordt op de tab Algemeen van een uitzendkracht, bij de contractfase, ook vermeld hoeveel weken er gewerkt zijn en hoeveel er maximaal toegestaan zijn.

 

Het aantal gewerkte weken wordt als volgt bepaald:

Het aantal weken waarin minstens 1 declarabel uur is genoteerd in de werkbrief, sinds het begin van de contractfase;

Vermeerderd met het eventueel ingevulde aantal instroomweken voor de betreffende fase.

 

Weergave van fasestatus in lijsten

In Overzicht uitzendkrachten en de Planlijst uitzendkrachten is een nieuwe kolom beschikbaar: Fasestatus. Deze kolom geeft aan wat het momenteel aantal gewerkte weken is en hoeveel er toegestaan zijn. Voor de fases waar de weektelling niet van toepassing is wordt alleen de einddatum van de lopende fase getoond (mits ingevuld bij de uitzendkracht).

 

 

Fasesignalering op basis van gewerkte weken

De (automatische) signalering Einde contractdatum blijft zoals deze is. Er is echter nu een tweede soort signalering, met de naam Einde contractfase. Deze werkt alleen op de fases waar het aantal gewerkte weken van toepassing is. Standaard staat ingesteld dat voor deze signalering 28 dagen vooruit wordt gekeken. Dit wordt gezien als 4 weken. Een uitzendkracht die nog maar 4 gewerkte weken te gaan heeft in zijn fase, zal dan worden getoond in de signalering.

 

 

Overzicht uitzendkrachten


Een contactmemo invoeren bij meerdere uitzendkrachten tegelijk

Deze functie, welke al bestond in de planlijst uitzendkrachten, is nu ook beschikbaar in Overzicht uitzendkrachten. Bij de knop Multi Wijzigen is de functie toegevoegd via een uitklapmenu.

 

Contactmemo

 

Beschikbaarheid via kalender, vanuit Overzicht uitzendkrachten

Om de beschikbaarheid van een uitzendkracht via de kalender snel te kunnen muteren, zijn de volgende mogelijkheden toegevoegd:

Een nieuwe kolom Beschikbaarheid via kalender, waarmee direct zichtbaar is of die registratie aangeschakeld is voor de uitzendkracht

De mogelijkheid om te dubbelklikken op deze kolom. Indien de waarde ja in de kolom staat, wordt direct het mutatiescherm voor de beschikbaarheid geopend, in plaats van het detailscherm van de uitzendkracht.

 

 

Mandagenstaten - Inleen


Mandagenstaten nu ook met opbrengst en marges

Deze module is aanvankelijk bedoeld om inzicht te krijgen in de kosten van ingeleende uitzendkrachten, op basis van de urenbrieven en de uurlonen van deze mensen, in een bepaalde week. Deze gegevens worden uitgesplitst per urensoort weergegeven.

Naast de kosten kan deze module nu ook de opbrengsten - op basis van het klanttarief - laten zien en ook het verschil daartussen. Net zoals de kosten worden de opbrengsten uitgesplitst naar de verschillende urensoorten. Ook zijn er samenvoegvelden beschikbaar voor het totaal van de kosten, opbrengsten en marge per uitlener.

 

Voor deze aanpassingen zijn voor de duidelijkheid een aantal samenvoegcodes van de mandagenstaten veranderd qua naam. Regelneef heeft uw bestaande layout(s) hiervoor automatisch aangepast.

Tevens zijn er twee voorbeeld layoutbestanden toegevoegd die gebruik maken van van deze nieuwe mogelijkheden. Deze layoutbestanden kunt u vinden in de submap 'Reports' van de map waar uw Regelneef programma staat. Deze bestanden zijn:

layout Mandagenstaat Inleen - Margelijst ZZP.doc

layout Mandagenstaat Inleen - Inkooporder ZZP.doc

 

 

Diversen


Ondersteuning kleine letters in ID nummer

Het veld voor de ID en paspoort zet voortaan de invoer niet meer automatisch om naar hoofdletters. Dit is omdat nieuwere ID kaarten ook kleine letters blijken te bevatten.

 

Land bij bemiddelaar

Bij een bemiddelaar kan nu ook het land worden vastgelegd.

Planlijst - en planbord accommodaties

Er zijn nu kolommen beschikbaar voor het tarief en de tariefperiode, zoals deze ingevuld zijn in de accommodatieplaatsing.

Bepaling weeknummer

Het weeknummer werd in bepaalde gevallen 53, terwijl dat 1 moest zijn. Dit is verholpen. Bestaande werkbrieven met als startdatum 29-12-2014 zijn automatisch gecorrigeerd naar weeknummer 1.

Diversen

Excel klantenlijsten met sortering op klantnaam gaven een foutmelding (bij gebruik van SQL Server 2012/2014). Dit is verholpen.

In bepaalde gevallen werkte het zoeken naar uitzendkrachten met een combinatie van certificaten niet correct. Dit is verholpen.

 

 

 

7.4.2  03 april 2015

 

 

Bij invoeren van een plaatsing gaf de keuzelijst voor het veld CAO een foutmelding. Dit is verholpen.

 

 

7.4.1  02 april 2015

 

 

Het aantal gewerkte weken werd soms niet goed berekend; dit is verholpen.

 

Een kolom 'CAO uren per week' is toegevoegd aan lijstdefinities van de planlijst en het planbord uitzendkrachten.